Team

Veldtwerk is gespecialiseerd in CAD (computer aided design) CAM (computer aided manufacturing), gecombineerd met een bewust ambachtelijke visie. Wij zijn opgegroeid in de analoge jaren en hebben beiden een ambachtelijke opleiding genoten. Hierdoor weten we wanneer wel maar ook vooral wanneer we niet de computer inzetten. Jaren van ervaring in zowel 2d als 3d maakt Veldtwerk de ideale partner om plannen of ideeën uit te werken tot digitale bestanden of fysieke ontwerpen.

David van der Veldt

Ontwerper en CAD/CAM specialist

David van der Veldt

Curriculum Vitea

Rick van der Veldt

Curriculum Vitea

PROJECTEN

David van der Veldt heeft in de afgelopen jaren gestudeerd en vervolgens ook les gegeven aan de Gerrit Rietveld Academie. In die periode voltooide hij onder andere de projecten die je in het visuele cv hieronder kunt zien.

Glasmuseum Leerdam

In 2010 samengewerkt met Bas van Beek voor het jaar object van het Glasmuseum Leerdam en Cup and Paste ontwikkeld.Het kopje is oorspronkelijk op de basis van een bloempotje van Andries Copier.Het oor is op basis van de soepkom van Karel de Bazel.Het schoteltje op basis van een bord van Hendrik Petrus Berlage.

Pitch Gerrit Rietveld Academie

Schets ontwerp van herindeling nieuw schoolgebouw Gerrit Rietveld Academie.

Our concept is based on a strategy of resilience. Awareness arose that the specifications for the additional space to be built are based on assumptions and predictions made for the future.

Stage Studio Piet Hein Eek

Het einde van 2008 heeft David stage gelopen bij Piet Hein Eek in Geldrop.

Piet heeft hem gevraag om 3 oudhollandse spellen te ontwikkelen waaronder deze tafelvoetbaltafel.

De tafel is gemaakt van staal, dat is lasergesneden en gezet met zo min mogelijk onderdelen. Tafel is nu verkocht in Australië, Italië, Zuid-Afrika en Zweden.

K67 Paviljoen

Afstudeerproject 2009 Gerrit Rietveld Academie.

Geïnspireerd op het straat meubilair in Warschau.

Idee opgedaan tijdens een studie project in Polen

Krijn Christiaansen

Tijdens dit project hielpen wij mee bij de ontwikkeling van de Tetrapod voor Krijn Christiaansen.

Dit zijn speelobjecten voor verschillende schoolpleinen in Nederland.