Circulair design

Veldtwerk heeft de kennis in huis om ieder ontwerp op te zetten in CAD Computer Aided Design programma’s zoals Rhino, Sketchup en Fusion 360.

Circulaire werkwijze

Door eerst het ontwerp goed uit te denken en te testen in 3d programmatuur gaat er bijna geen materiaal verloren. Voordat het dus uit de computer komt is het theoretisch klaar.

Vervolgens wordt er een manier en materiaal gekozen om het ontwerp om te zetten in de hier en nu wereld. Er is kennis op het gebied van 3d printing, cnc frezen, lasersnijden en andere cam programatuur. Door deze machines en de computer te gebruiken kun je objecten zo effiiciënt mogelijk uit het materiaal halen, zodat de kosten laag blijven maar er ook zo min mogelijk materiaal verloren gaat.

MATERIALEN

Materialen worden selectief uitgekozen en met de kennis van nu. Er wordt nagedacht hoe belastend het materiaal is voor onze leefomgeving op wereldschaal.

Het liefst werken we met afval/uitval materialen. Dat kunnen materialen zijn waarbij de grondstoffen afval zijn. Maar dat kunnen ook materialen zijn die hun dienst hebben gedaan en door ze schoon te maken of een nieuwe vorm te geven weer gebruikt kunnen worden.
Voor de afwerking van onze producten gebruiken we vaak natuurlijke oliën of acryl lakken.

ONTWERP

We proberen in onze ontwerpen materialen zo min mogelijk te mixen zodat deze weer terug kunnen naar hun oorsprong. Door bijvoorbeeld geen lijm te gebruiken als dat niet nodig en te vervangen door slimme verbindingen. Of door ontwerpen te bedenken waarbij onderdelen gemakkelijk te vervangen zijn en te demonteren. Efficiënt denkwerk betekend in ons geval zo min mogelijk restafval.